14 januari 2020 - Einde ondersteuning Windows 7

Microsoft heeft verklaard 10 jaar productondersteuning voor Windows 7 te leveren toen het werd uitgebracht op 22 oktober 2009. Wanneer deze periode van 10 jaar afloopt, beëindigt Microsoft de ondersteuning voor Windows 7 zodat de investeringen gericht kunnen worden op ondersteuning van nieuwere technologieën en nieuwe ervaringen. De exacte datum voor het einde van de ondersteuning voor Windows 7 is 14 januari 2020. Hierna worden geen technische ondersteuning en software-updates ter bescherming van uw pc meer geleverd voor het product vanuit Windows Update. Microsoft raadt u ten zeerste aan om vóór januari 2020 over te stappen naar Windows 10, om te voorkomen dat u in een situatie komt waarin u service of ondersteuning nodig hebt die niet langer beschikbaar is.

Wat betekent het einde van de ondersteuning voor mij?

Als u een pc hebt met Windows 7, ontvangt deze na 14 januari 2020 geen beveiligingsupdates meer. Het is daarom belangrijk om naar een modern besturingssysteem te upgraden, zoals Windows 10. Dit ontvangt de laatste beveiligingsupdates die helpen om u en uw gegevens beter te beveiligen. Bovendien is de klantenservice van Microsoft niet meer beschikbaar om technische ondersteuning voor Windows 7 te bieden.

Wat moet ik doen?

De meeste gebruikers van Windows 7 wordt geadviseerd om over te stappen naar een nieuw apparaat met Windows 10. De huidige pc's zijn niet alleen sneller en lichter maar ook krachtiger en veiliger, met een gemiddelde prijs die aanzienlijk lager is dan die van de gemiddelde pc acht jaar geleden. Met behulp van VCS kunt u in een paar eenvoudige stappen een nieuwe pc kiezen.

Kan ik mijn bestaande pc upgraden naar Windows 10?

Als u wilt profiteren van de nieuwste hardware mogelijkheden, raden we u aan over te stappen naar een nieuwe pc met Windows 10. Het is ook mogelijk compatibele pc's met Windows 7 te upgraden door een volledige versie van de software te kopen en te (laten) installeren.

Hoe kan ik gratis upgraden naar Windows 10 Pro?

De aanbieding voor een gratis upgrade naar Windows 10 is reeds verlopen op 29 juli 2016. Als u Windows 10 wilt verkrijgen, moet u een nieuw apparaat kopen of, als u een compatibele pc hebt, een volledige versie van de software kopen zodat u uw bestaande apparaat kunt upgraden. We raden u aan Windows 10 niet te installeren op een ouder apparaat, omdat sommige apparaten met Windows 7 niet compatibel zijn met Windows 10 of omdat er minder functionaliteit beschikbaar kan zijn.

Wat gebeurt er als ik Windows 7 blijf gebruiken?

U kunt Windows 7 blijven gebruiken, maar na beëindiging van de ondersteuning wordt uw pc kwetsbaarder voor virussen en andere beveiligingsrisico's. U kunt Windows gewoon blijven starten en uitvoeren maar u ontvangt geen softwareupdates meer van Microsoft, ook geen beveiligingsupdates.

Kan Windows 7 nog steeds worden geactiveerd na 14 januari 2020?

Windows 7 kan nog steeds worden geïnstalleerd en geactiveerd na het einde van de ondersteuning. Het wordt echter kwetsbaarder voor virussen en andere beveiligingsrisico's omdat u geen beveiligingsupdates meer ontvangt. Microsoft raadt ten zeerste aan na 14 januari 2020 Windows 10 te gebruiken in plaats van Windows 7.

Wordt Internet Explorer nog steeds ondersteund op Windows 7?

Ondersteuning voor Internet Explorer op een apparaat met Windows 7 wordt ook stopgezet op 14 januari 2020. Als onderdeel van Windows volgt Internet Explorer de ondersteuningslevenscyclus van het Windows-besturingssysteem waarop het is geïnstalleerd.

Wat moet ik doen als op mijn computer Windows 7 Enterprise wordt uitgevoerd?

Als u Windows gebruikt als onderdeel van een werkomgeving, raden we u aan eerst contact op te nemen met VCS voor meer informatie.

Hoe zit het met Windows 7 Embedded?

Versies van Windows voor embedded apparaten zoals geldautomaten of benzinepompen hebben levenscyclusdatums die soms afwijken van versies van Windows die op pc apparaten worden gebruikt.

Algemeen 1 May 2019