Hosting

Hosting

Bij Cloud Computing investeert u niet zelf in een dure ICT infra/structuur, hard- of software, maar huurt u deze als dienst via het internet. VCS levert verschillende cloud diensten van o.a. Microsoft, Vmware en VeeAm.

De belangrijkste cloud diensten zijn:

  • Microsoft365 en Azure
  • Serverhosting
  • Werkplekhosting, virtual desktop
  • Applicatiehosting en streaming
  • Mail- en websitehosting
  • VeeAm Online Connect backup
  • Disaster Recovery oplossingen

Serverhosting

VCS levert diensten op het gebied van virtuele serversystemen. Hierbij wordt in overleg met de klant het operationeel beheer uitgevoerd van het besturingssysteem en indien gewenst ook van de middleware en applicatieprogrammatuur.

VCS voorziet in het beschikbaar stellen en operationeel beheren van de hardware waarop in opdracht van derden, meerdere systemen geshared gehost worden. Door op deze hardware verschillende omgevingen te creëren biedt VCS de mogelijkheid om systemen te hosten waarbij de kosten van de hardware, beheer en energieverbruik door het gedeeld gebruik worden gereduceerd.

Werkplek hosting

Een online werkplek biedt u de vrijheid en flexibiliteit die u vandaag nodig heeft. U kunt vanaf iedere locatie inloggen middels het internet op de cloud werkplek(hosted desktop). Hier staan al uw applicaties, mail en documenten veilig opgeslagen.

Applicatiehosting

Met applicatiehosting zorgt VCS ervoor dat u vanaf elke locatie met uw applicaties kunt werken. VCS plaatst uw applicaties op haar servers en zorgt voor serverbeheer, updates en backups. U kunt bij VCS terecht voor de hosting van vrijwel alle bekende softwarepakketten.

Mail- en websitehosting

VCS biedt haar klanten betrouwbare en professionele e-mail- en websitehosting aan. Uw e-mail kunt u afhalen via IMAP, POP3 of webmail. Daarnaast verzorgt VCS de hosting van diverse websites op een Linux of Windows platform.

Online backup

Informatie over klanten, uw administratie en uw bedrijfsvoering moet altijd tot uw beschikking staan. Om die reden maakt u waarschijnlijk regelmatig een backup van uw data, zodat in het geval van storingen of andere calamiteiten uw gegevens niet verloren gaan.

VCS biedt u de VeeAm Cloud Connect backup. Deze online backup heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van een traditionele backup op disk of tape. Zo wordt uw backup iedere dag automatisch gemaakt en direct veilig buiten uw bedrijfspand opgeslagen. Het belangrijkste is dat u er eigenlijk geen omkijken meer naar heeft.

De VeeAm Cloud Connect backup maakt gebruik van de nieuwste en optimaal beveiligde technologie. Uw gegevens worden dagelijks versleuteld, gecomprimeerd en via internet verzonden naar het data center. Per e-mail ontvangt u een kort rapport waarin u kunt zien dat de backup gelukt is. Zo weet u zeker dat uw data beschermd is en dat alle gegevens in het geval van een calamiteit met één druk op de knop zijn terug te halen.

Kortom: deze dienst verzekert u van een zorgeloze backup.