ICT Engineer

Waar wij in geloven bij VCS!

Vaart in ICT oplossingen. Betrokkenheid en kwaliteit doorgevoerd in onze bedrijfsvoering. Automatisering waarbij persoonlijk contact, zowel naar onze klanten als ons personeel, centraal staat. VCS voelt als thuiskomen.

Begeleiding, training, zelfstandigheid en flexibiliteit zijn voor ons belangrijke waarden! VCS is een bedrijf van 15 man waarbij je vaste verantwoordelijkheden hebt, maar ook geregeld met allerlei werkzaamheden daaromheen in aanraking komt. Oftewel, erg divers. Verder willen wij jou verder helpen in je ontwikkeling, maar tegelijkertijd ook van jou leren. Naast ons werk zijn we ook graag met ICT bezig; denk aan games, een raspberry pi of domotica.

Welke rol speel jij hierin?

Met enkele jaren werkervaring ben je bekend met het werk als ICT engineer. Jouw kennis en kunde helpt ons om onze klanten te bedienen en te helpen met hun ICT omgeving. Hierin verschilt het soort klant niet alleen enorm, maar ook de vraagstukken waar zij mee te maken hebben. Samen met je collega’s zorg je altijd voor de juiste oplossing.

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden?

Je belangrijkste verantwoordelijkheid is een sociale en proactieve houding. Je bent onderdeel van de servicedesk en het projectbureau waarin jij veel bij klanten over de vloer komt. In je werk richt je je op het adviseren, implementeren, beheren en support bieden van (complexe) systemen/infrastructuur bij klanten. Je kunt hierbij denken aan het vervangen van de serveromgeving of het upgaden van het netwerk. Daarnaast los je incidenten op en zorg je voor een optimale werking en maximale beschikbaarheid van het beheerde systeem.

Omdat we met veel verschillende klanten werken, verschilt ook de infrastructuur en het beheer wat hierbij komt kijken. Naast dat dit het werk uitdagend en afwisselend houdt, betekent het ook dat je een brede interesse moet hebben. Je hoeft uiteraard niet van alles al verstand te hebben, wij brengen je graag het een en ander bij.

En verder?

 • Klant adviseren over verschillende toepassingen en mogelijkheden;
 • Verantwoordelijk voor de realisatie van de uitvoering;
 • Expert worden of zijn in verschillende softwarepakketten;
 • Meedenken in ICT oplossingen of netwerken voor de klant op locatie;
 • Aannemen van incidenten en deze registreren in TOPdesk;
 • Meedenken over het automatiseren van bedrijfsprocessen;
 • Af en toe eens een kop koffie halen voor je collega’s.

Wat zoeken we?

Wij zijn een dynamische ICT-dienstverlener en voornamelijk actief in de MKB-markt. De cultuur binnen VCS Automatisering is informeel, flexibel, maar prestatie gericht. We zoeken een ICT liefhebber die ook in zijn vrije tijd met zijn vakgebied bezig is. VR, gamen en het bouwen van je eigen oplossingen zijn hobby's van je.

Opgesomd zorgen de volgende punten voor een goede match:

 • MBO+ Of HBO werk en denkniveau met enkele jaren relevante werkervaring;
 • Kennis van systeembeheer en kennis van TOPdesk is een pré;
 • Certificeringen, bijvoorbeeld op het gebied van Microsoft, netwerken en virtualisaties;
 • Kennis van VMWare;
 • Nederlands en Engels in woord en geschrift;
 • Een creatieve en oplossingsgerichte geest en gek van computertechnieken.

Mocht je nog niet met alles bekend zijn, geen probleem! We scholen je waar mogelijk graag bij!

Gaan we er voor?

Benieuwd naar wat wij je te bieden hebben? Neem contact op met Johan via recruitment@vcs.nl of 085-4872800